Univerzitetna študija je pokazala, da srebrovi ioni učinkovito delujejo proti virusu SARS

AgION Technologies, Inc.vodilni ponudnik inženirskih protimikrobnih rešitev, je danes objavil, da so njegova raziskovalna prizadevanja pokazala, da je bilo v laboratorijski študiji, ki jo je izvedla Univerza v Arizoni, ugotovljeno, da ionsko srebro učinkovito inaktivira sev človeškega koronavirusa 229E, virusa, povezanega z virusom SARS.

Študija, ki jo je vodil C.P. Gerba, dr.D. a K.R. Bright, dr.D., so testirali različne vsebnosti ionskega srebra in bakra, da bi ugotovili, ali sta učinkovita proti sevu 229E človeškega koronavirusa. Študija je pokazala znatno zmanjšanje količine virusa v eni uri (90 odstotkov) in zmanjšanje ravni virusa pod mejo zaznavnosti po 24 urah izpostavljenosti (99,99 odstotka).

"Raziskave kažejo, da lahko ionsko srebro v razmeroma kratkem času deaktivira viruse."

WAKEFIELD, Massachusetts - 13. junij 2005 - AgION Technologies, Inc.vodilni ponudnik inženirskih protimikrobnih rešitev, je danes objavil, da so njegova raziskovalna prizadevanja pokazala, da je bilo v laboratorijski študiji, ki jo je izvedla Univerza v Arizoni, ugotovljeno, da ionsko srebro učinkovito inaktivira sev človeškega koronavirusa 229E, virusa, povezanega z virusom SARS.

Študija, ki jo je vodil C.P. Gerba, dr.D. a K.R. Bright, dr.D., je testiral različne ravni ionskega srebra in bakra, da bi ugotovil, ali sta učinkovita proti sevu 229E človeškega koronavirusa, seva, ki se v laboratorijskih raziskavah pogosto uporablja kot nadomestek za virus SARS. Študija je pokazala znatno zmanjšanje količine virusa v eni uri (90 odstotkov) in zmanjšanje ravni virusa pod mejo zaznavnosti po 24 urah izpostavljenosti (99,99 odstotka).

"Raziskave kažejo, da lahko ionsko srebro v razmeroma kratkem času deaktivira viruse."

"To so zelo vznemirljivi rezultati," je dejal dr. Dobro. "Dejstvo, da je ionsko srebro učinkovito proti temu sevu človeškega koronavirusa, kaže, da bi lahko bilo učinkovito tudi pri zmanjševanju človeškega virusa SARS, ki povzroča razširjene bolezni v številnih državah po svetu. Ker je spojina varna in učinkovita, je možnosti uporabe nešteto. "

Ta študija potrjuje prejšnje ugotovitve raziskav človeškega virusa SARS in mačjega koronavirusa. V študiji kitajskega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni iz leta 2003 je bilo ugotovljeno, da ionsko srebro po dveh urah popolnoma deaktivira človeški virus SARS. Poleg tega je laboratorijska študija, ki jo je leta 2003 izvedla Univerza v Arizoni, pokazala, da ionsko srebro v štirih urah deaktivira 99 % mačjega koronavirusa.

"Raziskave kažejo, da lahko ionsko srebro v razmeroma kratkem času deaktivira viruse," je dejal Jeff Trogolo, dr.D., glavni tehnološki direktor, AgION Technologies, Inc. "Študije so pokazale, da lahko koronavirusi na površinah preživijo več ur, v nekaterih primerih celo več dni, zato obstaja zanimiva možnost, da se tehnologija AgION razvije v rešitve, ki se uporabljajo za zmanjševanje teh virusov na okuženih površinah.

Protimikrobna spojina Agion je sestavljena iz naravno prisotnih srebrovih ionov in keramičnega materiala, imenovanega zeolit. Je varen, dolgotrajen in dokazano učinkovit proti številnim mikroorganizmom, vključno z bakterijami, algami in glivicami, kot so plesni in kvasovke. Protimikrobna sredstva Agion se uporabljajo v številnih aplikacijah in jih je mogoče najti v napravah, gradbenih izdelkih, ogrevanju, prezračevanju, klimatizaciji, medicinski opremi, filtriranju in dostavi vode, predelavi in pakiranju hrane ter številnih drugih potrošniških, industrijskih in medicinskih izdelkih. Protimikrobna sredstva AgION trenutno niso registrirana pri Agenciji za varstvo okolja za dokazovanje učinkovitosti proti koronavirusom.

Vypíše pouze produkty skladem
Bulgarian
bg
Čeština
cz
English
en
French
fr
German
de
Hungarian
hu
Italian
it
Polish
pl
Romanian
ro
Slovak
sk
Slovene
sl
Spanish
es
Ukrainian
uk