O snemanju s trakovi

Tejp - vrat in ramena
Tejp - vrat in ramena
Tejp - noge
Tejp - noge
Tejp - drugo
Tejp - drugo
Tejp - roke
Tejp - roke
Tejp - hrbet in trup
Tejp - hrbet in trup
Tejp - ženske
Tejp - ženske

Lajšanje bolečin brez nepotrebne kemije

Uporaba trakov

Kineziološki trak je barvni trak, ki je zasnovan tako, da olajša naravni proces zdravljenja ali stabilnost prizadetih mišic, kit in sklepov. Primeri lepljenja z elastičnim trakom: bolečine v mišicah in sklepih, otekline, edemi, brazgotinjenje, preprečevanje in podpora.

Funkcije merilnega traku

Ko trak pravilno namestite in ga nato zmečkate, se koža dvigne in sprostijo se bolečinski receptorji, krvne žile in pretok limfe. Pomembno vlogo ima tudi elastičnost traku. Odvisno od izbire napetosti (raztezanja) traku pri lepljenju bo trak dosegel želeni učinek. Na primer, da aktivirate mišico, pomirite ali učvrstite problematično območje.

Kateri trakovi so trajni

Pri lepilnem traku ni omejitev. Kapice imajo odlične lastnosti, ki vam omogočajo nemoteno opravljanje običajnih dejavnosti.

Prhajte se - med kopanjem vam res ni treba zavijati povitega gležnja v plastiko.. trak je vodoodporen.

Obiščite savno - trak se ne bo spotil z vašega telesa ali se odlepil.. popolnoma diha.

Tek - ni vam treba skrbeti, da bi trak na poti odstopil.. se prilagodi vašemu gibanju in ga natančno kopira zaradi elastičnosti materiala.

Medicinska smola

Lepilo na dnu naših trakov vsebuje medicinsko smolo brez dodanih snovi in je hipoalergeno. Lepilo se na trak nanese v sinusoidni obliki. Ta oblika valovanja povzroči mehanski učinek elastičnega traku. Brez lateksa!

Razlike med trakovi

Material - najpogosteje uporabljen material je bombaž. Vendar se srečujemo tudi z drugimi materiali, kot sta svila in najlon.

Lepljivost - nekateri trakovi zdržijo 2 dni (zlasti poceni). Povprečna trajnost traku je od 5 do 7 dni.

Dolžina - na trgu se srečujemo z že "predizrezanimi" trakovi. Vendar dolžina morda ne bo zadostovala. Bolje je, da trak natančno izmerite iz celotnega zvitka.

Kako se posneti na trak

Osnova za vse je suha, čista, razmaščena in po možnosti obrita koža. Če podcenjujete pripravo kože, se trak morda ne bo pravilno prilepil, ne bo opravljal svoje funkcije in pogosto se boste le okrasili s pisanimi črtami. V naših podrobnih navodilih boste izvedeli, kako pravilno tapkati vsak del telesa.

Nežno odstranjevanje traku

Odstranjevalec brez bolečin s kože odstrani ostanke elastičnega traku in akrilnega lepila. Kožo neguje tudi z rastlinskimi izvlečki, ki jo hkrati pomirjajo, obnavljajo in negujejo. Primeren je za otroke in nosečnice.

Oblike trakovTEJP

Kako smo prekinili trak

I tejp - najbolj razširjena oblika tejpa. Uporablja se lahko samostojno ali v kombinaciji s trakom Y.

Trak Y - najpogosteje se uporablja, kadar je treba oviti celotno mišico.

Limfna drenaža - uporablja se za limfno drenažo. Sidro traku je prilepljeno najbližje mestu bezgavk.

Trak X - primeren za uporabo na mestih, kjer se začetek in kite mišice spreminjata glede na gibanje.

Cross Tape (mrežast trak) - primeren za boleča mesta kjer koli na telesu, za vplivanje na sprožilne točke v mišicah in akupunkturne točke.

 

Koncepti pri snemanju s trakovi

Sidro, osnova, napetost...

Sidro - začetni del traku, ki je vedno lepljen brez napetosti. Dolžina sidra je približno 3 cm.

Konec - končni del traku, ki je prav tako vedno lepljen brez napetosti. Dolžina ponovno približno 3 cm.

Osnova - del med sidriščem (začetkom traku) in koncem traku. Glede na želeni učinek so izbrane različne osnovne napetosti.

Napenjanje - raztezanje traku (s pomočjo elastičnosti materiala)

Likanje - zadnji korak. Segrevanje traku s potegi po traku, da se izboljša oprijem.

Adhezija - oprijem

 

VAŠA POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Ali se lahko s tetoviranjem poškodujem?

Če upoštevate navodila in opravite osnovno uporabo, vam ni treba skrbeti, saj bi morali trak dolgo časa uporabljati nepravilno, kljub temu pa nismo imeli nobenega primera, da bi trak povzročil škodo. Tudi tu velja pravilo, da če indikacija zahteva posvetovanje s strokovnjakom, ga obiščite. Vedno navedem primer. Kadar imamo temperaturo, vzamemo paracetamol, tukaj pa bi uporabili trak, na primer za bolečine v hrbtu. Če se temperature ne bodo umirile, bom obiskal zdravnika, da bi ugotovil, ali ne potrebujem več antibiotikov, tu bom šel k specialistu, ki mi bo svetoval

Po namestitvi traku sem dobil mehurje

Ne gre za slab trak, temveč za preveliko napetost, ki med uporabo razteza trak. Telo se preprosto brani. Odstranite povoj in počakajte, da se območje zaceli. Lepo je videti in poslušati svoje telo. Tega ne opazimo, ko pogoltnemo tablete, kaj se torej dogaja v želodcu in jetrih, ko pretiravamo z zdravili?

Kaj sem naredil narobe, ko sem lepil trak na "gube" telesa?

Vse ste naredili pravilno, samo gubanje je znak, da ste trak pravilno prilepili pri raztezanju telesa in brez napetosti

Ali lahko uporabljam trakove, tudi če se ne ukvarjam s športom?

Da, trakovi so za vsakogar. Lahko bi rekli, da nam najbolj pomagajo v vsakdanjem življenju.

Imam občutljivo kožo, ali so trakovi primerni zame?

Pri izdelavi naših trakov se uporabljajo samo certificirani materiali, zato je lepilo iz medicinske smole najvišje kakovosti, hipoalergeno in ga lahko uporabljajo tudi otroci. Za popolno preverjanje priporočamo, da pred uporabo opravite majhen preizkus in trak nalepite na notranjo stran podlakti ter preverite, ali lahko trak uporabljate.

Katera so najpogostejša mesta uporabe mrežnega traku

Pri glavobolih nalepimo majhne mrežice na sence, pri bolečinah v vratu po ležanju uporabimo velike mrežice in jih nalepimo na najbolj boleča mesta, ki jih čutimo sami - vedno nalepimo na obe strani, pri bolečinah v zapestju nalepimo srednje velike ali velike mrežice neposredno na mesto, kjer čutim bolečino, pri nespečnosti smo preizkusili mesta, ki smo jih navedli v navodilih in jih najdete na blogu, pri piku komarja ali ose, takoj ko ugotovimo, da nas piči, na to mesto nalepimo majhno mrežico

Katero barvo traku naj izberem za lepljenje kolena ali hrbta?

Barva traku ne vpliva na njegovo delovanje, najbolje je izbrati barvo, ki vam je prijetna, ali diskretno barvo, ki ne bo vidna, če jo želite uskladiti z oblačili.

Vaši trakovi trajajo dolgo, lahko jih pustim na več kot 10 dni

Priporoča se največ en nanos traku. 7 dni, optimalna dolžina je 5 dni. Po nekaj dneh ni več mogoče zagotoviti elastičnosti vlaken v materialu traku, kar zmanjša učinkovitost traku. Lahko bi rekli, da trak ne opravlja več svoje funkcije in se ne uporablja več kot okras. Z zamenjavo traku boste dosegli pravilno delovanje ter hitrejše olajšanje in okrevanje.

Slišala sem, da če uporabim lepilo za trakove, bo na moji koži dlje obstojno, zakaj nimate v ponudbi lepila?

Velika večina lepil za trakove je primerna le za toge trakove, ki za razliko od elastičnih (kinezioloških) trakov ne vsebujejo lepila iz smole. Poleg tega se pri kinezioloških trakovih lepilo iz smole nanaša v sinusnih valovih, ki vplivajo na mehaniko traku. Uporaba lepila moti njegovo delovanje. Lepila ne ponujamo, ker ne ponujamo trdnega traku za pritrditev. Naši blagovno znamko označeni vrhovi imajo odličen oprijem ob upoštevanju vseh načel uporabe, zato ni treba uporabljati dodatnega lepila.

 

Vypíše pouze produkty skladem
Bulgarian
bg
Čeština
cz
English
en
French
fr
German
de
Hungarian
hu
Italian
it
Polish
pl
Romanian
ro
Slovak
sk
Slovene
sl
Spanish
es
Ukrainian
uk